Bæredygtighed hos Rødder
For os i Rødder handler bæredygtighed om, at vi hver dag bestræber os på at arbejde og skabe forretning så bæredygtigt, som vi kan, i den givne sæson og under de givne omstændigheder.
For os har det altid handlet om at få gjort de gode lokale og økologiske råvarer i sæson tilgængelige for folket med måltider fyldt med kærlighed, hygge og masser af smag. Kulturforandringen i vores fødevareproduktion og fødevareforbrug mener vi, er en væsentlig faktor for at skabe et mere bæredygtigt samfund.
For os betyder arbejdet med bæredygtighed at
… være med til at hæve barren for den danske madkultur ved at indgå i partnerskaber med branchen, servere smagfulde, næringsrige måltider på de fantastiske råvarer fra vores små øko-producenter til folket.
… arbejde med råvarer der passer på jorden og vores fælles fremtid – fra jord til bord. Vi arbejder med lokal, økogrønt fra små regenerative gårde, kød fra hele, gårdslagtede, danske økodyr og fisk fra skånsomt fiskeri.
… mindske vores madspild. Vores “grønne smagsgivere” er vores grøntrester, som vi bla fermenterer og laver til væsker og pulver og bruger til at spice menuerne op hele året rundt.
… være søde ved hinanden og ordentlige mennesker i relation til både kolleger, leverandører og samarbejdspartnere.
… økonomien kan løbe rundt, men at acceptere, at man ikke bliver rigmand af at servere landets bedste råvarer. Til gengæld bliver man glad – og man glæder andre.