Bæredygtighed hos Rødder

For os i Rødder handler bæredygtighed om, at vi hver dag bestræber os på at arbejde og skabe forretning så bæredygtigt, som vi kan, i den givne sæson og under de givne omstændigheder og med omtanke for de planetære grænser. Det handler om, at vi er transparante i forhold til de valg, vi træffer, at vi ved, at vi altid gøre det bedre, og at det nærer vores nysgerrighed.

For Rødder har det altid handlet om at få gjort de gode lokale og økologiske råvarer i sæson tilgængelige for folket med måltider fyldt med kærlighed, hygge og masser af velsmag. Kulturforandringen i vores fødevareproduktion og fødevareforbrug mener vi, er en væsentlig faktor for at skabe et mere bæredygtigt samfund. Vi vil vise, at den grønne omstilling er fyldt med velsmag! Derudover vil vi også gerne påtage os et samfundsansvar, hvor vi i fællesskaber vidensdeler og uddanner til fremtidens grønne køkkener.

For os betyder arbejdet med bæredygtighed at

  1. … være med til at hæve barren for den danske madkultur ved at indgå i partnerskaber med branchen og servere smagfulde, næringsrige måltider på de fantastiske råvarer fra vores små øko-producenter til folket.

  2. … arbejde med råvarer der passer på jorden og vores fælles fremtid – fra jord til bord. Vi arbejder med lokal, økogrønt fra små regenerative gårde, kød fra hele, gårdslagtede, danske økodyr og fisk fra skånsomt fiskeri.

  3. … mindske vores madspild. Vores “grønne smagsgivere” er vores grøntrester, som vi bla fermenterer og laver til væsker og pulver og bruger til at spice menuerne op hele året rundt.

  4. … være søde ved hinanden og ordentlige mennesker i relation til både kolleger, leverandører og samarbejdspartnere.

  5. … nære nysgerrigheden til hvordan vi udnytter grøntsagernes fulde potentiale ved at fortælle om vores arbejde til fremtidens kokke, tage praktikanter ind og turnere rundt med vores grønne smagsgivere.

  6. …engagere os i vores lokalområde (NV-erhvervsnetværk) og være med til at understøtte det lokale erhvervsliv og bidrage til en mere bæredygtig bydelsudvikling.

  7. … måle på det vi gør. I samarbejde med Line Riese, partner og fødevarepolitisk direktør i Changing Food arbejder vi på, ikke kun at kunne vise vores høje økologiprocent, men også hvor stor en bid, vi tager af de små lokale, økologiske og regenerative jordbrug, og hvordan det varierer i sæsonerne. Det arbejde kræver en ny tilgang til dataindsamling, som vi håber, vi kan være med til at understøtte og kick starte i indeværende år.

Vil du høre mere om vores arbejde med bæredygtighed, så tag endelig fat i kommunikationschef Carina Liesk 53821133 / liesk@rodder.dk