Bæredygtighed hos Rødder
For os i Rødder handler bæredygtighed om, at vi hver dag bestræber os på at arbejde og skabe forretning med omtanke for de planetære grænser, vores kolleger, lokalsamfund, gæster, samarbejdspartnere og leverandører. Det handler om, at vi er transparante i forhold til de valg, vi træffer, at vi ved, at vi altid kan gøre det bedre, og at det nærer vores nysgerrighed på at gå nye veje. For os er det vigtigt at fastslå, at bæredygtighed er arbejdet med en række af principper for det at drive en samfundsansvarlig virksomhed og aldrig en betegnelse, man som virksomhed kan brande sig på.
For Rødder har det altid handlet om at få gjort de gode lokale og økologiske råvarer i sæson tilgængelige for folket med måltider fyldt med kærlighed, hygge og masser af velsmag. Kulturforandringen i vores fødevareproduktion og fødevareforbrug samt måden vi dyrker på i landbruget mener vi, er en væsentlig faktor for at skabe et mere bæredygtigt samfund - vi skal omstille det konventioelle landbrug til en økologisk og regenerativ dansk fremtid bid for bid! Vi vil vise, at den grønne omstilling er fyldt med velsmag! Derudover vil vi også gerne påtage os et samfundsansvar, hvor vi i fællesskaber vidensdeler, understøtter og uddanner til fremtidens grønne køkkener.
For os betyder arbejdet med bæredygtighed at
… være med til at hæve barren for den danske madkultur ved at indgå i partnerskaber med branchen og servere smagfulde, næringsrige måltider på de fantastiske råvarer fra vores små øko-producenter til folket.
… arbejde med råvarer der passer på jorden og vores fælles fremtid – fra jord til bord. Vi arbejder med lokal, økogrønt fra små regenerative gårde, kød fra hele, gårdslagtede, danske økodyr og fisk fra skånsomt fiskeri. På den måde vil vi aktivt understøtte de små, regenrative og økologiske jordbrug og hele det grønne generationsskifte i landbruget.
… mindske vores madspild. Vores “grønne smagsgivere” er vores grøntrester, som vi bla fermenterer og laver til væsker og pulver og bruger til at spice menuerne op hele året rundt.
… være søde ved hinanden og ordentlige mennesker med repsekt for vores mange forskelligheder og ligheder.
… nære nysgerrigheden til, hvordan vi udnytter grøntsagernes fulde potentiale ved at fortælle om vores arbejde til fremtidens kokke, tage praktikanter ind og turnere rundt med vores grønne smagsgivere. Men også ved at give tid og plads til at lade de gode ideer blive til virkelighed i køkkenet.
…engagere os i vores lokalområde og være med til at understøtte det lokale erhvervsliv og bidrage til en mere inkluderende bydelsudvikling.
… måle på det vi gør. I samarbejde med Line Rise, partner og fødevarepolitisk direktør i Changing Food, arbejder vi på, ikke kun at kunne vise vores høje økologiprocent, men også hvor stor en bid, vi tager af de små lokale, økologiske og regenerative jordbrug, og hvordan det varierer i sæsonerne. Det arbejde kræver en ny, holistisk tilgang til dataindsamling, som vi er i fuld gang med at realisere.
Vil du høre mere om vores arbejde med bæredygtighed så tag endelig fat i kommunikationschef Carina Liesk 53821133 / liesk@rodder.dk