Hele året rundt er kålen det eneste bladgrønt, vi rigtig kan regne med. Den er tilgængelig for alle og dyrkes med kærlighed, økologisk og regenerativt hos mange små jordbrug. Den opbevares godt. Og så overrasker kålen os gang på gang med smagsvariationer, tekstur og anvendelsesmuligheder.
Når Rødder går på scenen, vil du få inspiration til to kålserveringer - den ene servering et måltid med preserveret kål og den anden en sideret med frisk bladkål. Begge serveringer komplimenteres med Søtoftes fantastiske mejeriprodukter og begge serveringer med kål fra det regenerative og økologiske jordbrug Lerbjerggård (Andelsgaarde), der forpagtes af Nanna (med på scenen) og Christopher.
Mens Niclas kokkerer vil Nanna fortælle om at dyrke kål, så fuglene synger.
Smagsprøver:
Preserveret hovedkål: Surkål, danske og økologiske ingridærter og Søtoftes yoghurt. Oplev hvordan råvarerne passer godt sammen smagsmæssigt. Det er bælg og fermentering. Det kan udgøre et måltid, der gør dig mæt - det er comfort food i højeste potens.
Frisk bladkål: Ristet bladkål med blåskimmelost fra Søtofte. Det kan være din lækre sidedish eller starter. Vi laver mega god blåskimmelost i Danmark, det skal vi hylde! Bitterheden i bladkålen og den ristede smag er noget nær en perfekt kombi med skimmelosten, fordi råvarerne fremhæver hinandens smagsegenskaber på aller bedste vis.
Værtinde: Trine Krebs
På scenen: Niclas (Rødders køkkenchef), Trine (kålaktivist og økoforkæmper) og Nanna (regenerativ og økologisk jordbruger fra Andelsgaarde)