Fødevareindustrien spiller en central rolle i den grønne omstilling. I Danmark udgør landbruget alene 30% af den samlede udledning. Samtidig vokser både befolkning, købekraft og madspild.
De nye kostråd kan reducere egen udledning betragteligt, men overgangen fra kød til grønne alternativer er svær. Vaner, livsstil og økonomi er barrierer.
Frokosten i vores kantiner er en vigtig platform, når madvaner skal ændres. Valg og behandling af råvarer skal ændres. Og råvarer i sæson og kort transport skal prioriteres.
Vi skal udvikle vores fødevarer bæredygtigt, nu hvor klimakrise og befolkningstilvækst sætter helt nye standarder. Hvordan gør vi det med omtanke for fællesskabet og jorden?
Paneldeltagere:
Nanna Thomsen
Forvalter, Lerbjerggård, økologisk grøntsagsdyrkning
Michael Minter
Programchef, Fremtidens Fødevarer i Concito
Max Schellenbauer
Salg- og marketing direktør, Nordic Harvest
Esben Grundtvig
Iværksætter og kogemand, Rødder